Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci
Podignuta optužnica protiv 56-godišnjaka zbog više kaznenih djela

Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci je, nakon provedene istrage, podiglo optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1963.) zbog počinjenja kaznenih djela silovanja iz članka 153. stavka 1. u svezi članka 152. stavka 1., prijetnje iz članka 139. stavka 2. i 3. te nametljivog ponašanja iz članka 140. stavka 1. Kaznenog zakona. (24. 10. 2018.)

Okrivljenika se tereti da je u veljači 2018. godine u Rijeci izvršio spolnu radnju izjednačenu sa spolnim odnošajem nad 31-godišnjom hrvatskom državljankom na način da je slomio njen otpor prijetnjom ubojstvom nje i članova njezine obitelji. Tereti ga se i da je od veljače do kraja travnja 2018. godine u Rijeci u više navrate prijetio joj silovanjem, premlaćivanjem te ubojstvom nje i članova obitelji, zbog čega je oštećenica dulje vrijeme trpjela jaki strah. Okrivljenika se tereti i da je oštećenicu od veljače do kraja travnja 2018. godine u Rijeci  svakodnevno pratio i uhodio, dolazio joj ispred kuće te tražio da s njim bude u intimnoj vezi, a što je ona odbijala. Takvim je postupanjem kod žrtve izazvao snažnu uznemirenost.
Predloženo je da se produlji istražni zatvor u kojem se okrivljenik nalazi zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku).