Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci
Ispitan 55-godišnjak i podnijet prijedlog za određivanje istražnog zatvora

U Općinskom državnom odvjetništvu u Rijeci je po primitku kaznene prijave Policijske uprave primorsko-goranske protiv hrvatskog državljanina (1962.) zbog osnova sumnje na počinjenje kaznenog djela nasilja u obitelji iz čl. 179.a Kaznenog zakona, pet kaznenih djela povrede djetetovih prava iz čl. 177. st. 2. Kaznenog zakona, kaznenog djela prijetnje iz čl. 139. st. 2. i 4. Kaznenog zakona i kaznenog djela tjelesne ozljede iz čl. 117. st. 1. i 2. Kaznenog zakona, sve u vezi čl. 51. Kaznenog zakona, provedena dokazna radnja prvog ispitivanja osumnjičenika. (25. 2. 2017.)
Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik 23.veljače 2017. u Crikvenici; iako svjestan da time nevjenčanu suprugu dovodi u ponižavajući položaj; najprije je verbalno, a potom s namjerom da je ozlijedi,  i fizički napao.  Osnovano se sumnja da je 55-godišnjak nakon toga kuhinjskim nožem krenuo prema nevjenčanoj supruzi govoreći da će je ubiti, a ona je u strahu uspjela pobjeći iz kuće. Događaj se odvijao u prisutnosti petero djece čime je osumnjičenik svojim postupanjem negativno utjecao na njihov pravilan psihofizički razvoj i kod njih izazvao opravdani osjećaj straha, bespomoćnosti i osobne ugroženosti.
Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci podnijet je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (čl. 123. st. 1. t. 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku) koji je sudac istrage prihvatio te protiv osumnjičenika odredio istražni zatvor.