Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci
Ispitana dvojica švicarskih državljana i donijeto rješenje o provođenju istrage

U Općinskom državnom odvjetništvu u Rijeci su, po primitku kaznene prijave Policijske uprave primorsko-goranske, ispitana dvojica švicarskih državljana (1994. i 1995.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela osobito teške tjelesne ozljede iz čl. 119. st. 1. u vezi čl. 118. st. 1. Kaznenog zakona, te je donijeto rješenje o provođenju istrage. (25. 7. 2017.)
Postoji osnovana sumnja da su u jutarnjim satima 22. srpnja 2017. u Malom Lošinju, nakon verbalnog sukoba i naguravanja s 23-godišnjim oštećenikom; u zajedničkoj nakani da ga teško tjelesno ozljede; prvo ga drugookrivljenik šakom udario s leđa u predjelu glave uslijed čega je oštećenik posrnuo prema tlu, a potom da prvookrivljenik udario koljenom u glavu. Oštećenik je uslijed dobivenih udaraca u predjelu glave zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život te samo zbog poduzete hitne kirurške intervencije kod njega nije nastupila smrt.
Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci predloženo je određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od bijega (čl. 123. st. 1. t. 1. Zakona o kaznenom postupku).