Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci
Ispitan 54-godišnjak zbog prijetnje i podnijet prijedlog za određivanje istražnog zatvora

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je, po primitku kaznene prijave Policijske uprave primorsko-goranske protiv državljanina Republike Hrvatske (1966.) zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela prijetnje iz članka 139. stavak 2. i 3.  Kaznenog zakona, provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja okrivljenika. (25. 8. 2020.)
Postoji osnovana sumnja da je 54-godišnjak 23. kolovoza 2020. od 13,00 do 19,00  sati na području Kastva, s ciljem da kod svog brata izazove osjećaj straha, najprije mu telefonskim putem uputio više prijetnji smrću, a potom došao sa mačetom ispred njegove kuće no nije uspio ući, kao i da je istog dana u večernjim satima ponovno došao do bratove kuće i ušao u stan u vrijeme kada nikoga nije bilo u stanu, te je napisao i ostavio više prijetećih poruka oštećeniku. Opisano osumnjičenikovo postupanje je kod oštećenika izazvalo osjećaj straha i osobne ugroženosti za njega i članove njegove obitelji.
Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci podnijet je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoka (članak 123. stavak 1. točka 2. Zakona o kaznenom postupku) i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku).