Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci
Podignuta optužnica protiv A. P. i J. K. zbog pronevjere

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci podiglo je 20. travnja optužnicu protiv dvije hrvatske državljanke A. P. (1966.) i J. K. (1961.) zbog počinjenja kaznenog djela protiv službene dužnosti pronevjerom iz čl. 345. st. 1. i 3. Kaznenog zakona. (26. 4. 2011.)
Okrivljenu A. P. (voditeljica kancelarije Odsjeka računovodstvenih poslova prijemne kancelarije jedne klinike u KBC-u Rijeka) i J. K. (referentica na poslovima prijemne kancelarije te Klinike) tereti se da od 1. siječnja 2008. do 1. travnja 2009., s namjerom pribavljanja velike i nepripadne im materijalne dobiti, dio novca naplaćenog od pacijenata za izvršene im usluge na Klinici, nisu predavale u blagajnu već su ga zadržale za sebe i na taj način oštetile KBC Rijeka za iznos od 1.011.763,55 kuna.
Istom optužnicom tereti se i da je hrvatska državljanka J. K. (1963.) kao glavna blagajnica pri službi za gospodarsko-financijske poslove KBC-a Rijeka u istom razdoblju propustila voditi kontrolu naplaćenih usluga i sravnjenja istih sa brojem izdanih uplatnica, pristajući time na nastupanje gore opisanih štetnih posljedica. Takvim postupanjem je ostvarila obilježja kaznenog djela protiv službene dužnosti nesavjesnim radom u službi iz čl. 339. Kaznenog zakona.