Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci
Ispitan 35-godišnjak i predloženo određivanje istražnog zatvora

Po primitku kaznene prijave Policijske uprave primorsko-goranske protiv austrijskog državljanina (1981.) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu iz čl. 227. st. 1. i 4. Kaznenog zakona, ovo je državno odvjetništvo provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja osumnjičenika. (26. 4. 2016.)

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 35-godišnjak  24. travnja 2016. oko 18,50 sati, na državnoj cesti br. 501 iz smjera Oštrovice u smjeru Meje, upravljao osobnim vozilom marke BMW austrijskih registracijskih oznaka te je; protivno odredbi čl. 199 st. 2. Zakona o sigurnosti prometa na cestama; zbog alkoholom oslabljene kritičnosti i vozačkih sposobnosti, propustio prilagoditi brzinu vožnje zavojitom i od kiše mokrom kolniku. Uslijed toga je ulaskom u oštri zavoj izgubio kontrolu nad upravljačem i udario u zaštitni odbojnik te potom vozilom sletio u provaliju. Tom je prilikom putnik u njegovom vozilu zadobio teške tjelesne ozlijede od kojih je preminuo na mjestu nesreće dok je suvozač zadobio lake tjelesne ozlijede.
Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci je podnijet prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od bijega i opasnosti od utjecaja na svjedoke (čl. 123. st. 1. t. 1. i 2. Zakona o kaznenom postupku).