Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci
Ispitan 25-godišnjak i podnijet prijedlog za određivanje istražnog zatvora

U Općinskom državnom odvjetništvu u Rijeci je, po primitku kaznene prijave Policijske uprave primorsko-goranske protiv hrvatskog državljanina (1991.) zbog osnova sumnje na počinjenje kaznenih djela nasilja u obitelji iz čl. 179.a Kaznenog zakona i povrede djetetovih prava iz čl. 177. st. 2. Kaznenog zakona, provedena dokazna radnja prvog ispitivanja osumnjičenika. (26. 4. 2017.)

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik od 30. svibnja 2015. do 23. travnja 2017. u Rijeci; svjestan da svojim ponašanjem nevjenčanu suprugu dovodi u ponižavajući položaj; u alkoholiziranom stanju ju učestalo verbalno i fizički napadao i prijetio da će je ubiti te zajedno s djetetom istjerati iz kuće, čime je kod nje izazvao opravdan osjećaj straha i ugroženosti za njezin život i život njezinog djeteta. Osnovano se sumnja da su se opisana djela dogodila u prisutnosti dvogodišnjeg zajedničkog djeteta čime je osumnjičenik svjesno negativno utjecao na njegov pravilan psihofizički razvoj s obzirom da je takvim postupanjem dijete uznemirio i izazvao kod njega osjećaj straha, bespomoćnosti i osobne ugroženosti.
Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci podnijet je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (čl. 123. st. 1. t. 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku) koji je sudac istrage prihvatio te protiv osumnjičenika odredio istražni zatvor.