Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci
Ispitan 74-godišnjak i podnijet prijedlog za određivanje istražnog zatvora

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci zaprimilo je kaznenu prijavu Policijske uprave primorsko-goranske protiv hrvatskog državljanina (1945.) zbog osnova sumnje na počinjenje kaznenog djela prijetnje iz članka 139. stavak 2. i 4. Kaznenog zakona i teške tjelesne ozlijede iz članka 118. stavak 1. i  2. KZ-a, nakon čega je u ovom državnom odvjetništvu provedena dokazna radnja prvog ispitivanja osumnjičenika. (26. 7. 2019.)

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 74-godišnjak od svibnja 2015. godine pa nadalje,  u okolici Rijeke, uglavnom u alkoholiziranom stanju, učestalo prijetio svojoj supruzi da će je ubiti. Osnovano se sumnja i da joj je prilikom jedne od takvih svađa 24. srpnja 2019., u nakani da je teško ozljedi, zadao više udaraca metalnom drškom po glavi pri čemu je zadobila tešku tjelesnu ozljedu.
Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci podnijet je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i opasnosti od utjecaja na svjedoke (čl. 123. st. 1. t. 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku).