Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci
Ispitan 26-godišnjak i predloženo određivanje istražnog zatvora

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je, po primitku kaznene prijave Policijske uprave ličko-senjske protiv državljanina Republike Moldavije (1992.) zbog osnova sumnje na počinjenje kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj iz članka 326. stavak 1. i 2. Kaznenog zakona, provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja okrivljenika. (26. 10. 2018.)

Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik 25. listopada 2018., s ciljem da se  novčano okoristi na području Ličkog Lešća preuzeo i smjestio u tovarni sanduk teretnog vozila veći broj  državljana Pakistana i Indije, u namjeri da ih preveze do mjesta Oprtalj na području općine Motovun i tako im omogući da izbjegavajući graničnu kontrolu ilegalno uđu na područje Republike Slovenije ili Republike Italije. Prigodom vožnje na području Senja zaustavili su ga i uhitili policijski službenici. 
Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci podnijet je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od bijega (članak 123. stavak 1. točka 1. Zakona o kaznenom postupku).