Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci
Ispitan 69-godišnjak i podnijet prijedlog za određivanje istražnog zatvora

U Županijskom državnom odvjetništvu u Rijeci je 25. listopada, po primitku kaznene prijave Policijske uprave primorsko-goranske protiv hrvatskog državljanina (1950.) zbog osnova sumnje na počinjenje kaznenog djela ubojstva iz članka 110. KZ-a i kaznenog djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari iz članka 331. stavak 1. KZ-a, sve u vezi članka 51. KZ-, provedena dokazna radnja prvog ispitivanja okrivljenika (26. 10. 2019.)

Postoji osnovana sumnja da je 69-godišnjak 23. listopada 2019. oko 19,45 sati u Čavlima, u obiteljskoj kući gdje je živio sa suprugom, sa ciljem da je usmrti, iz puške iz neposredne blizine ispalio metak prema njenoj glavi i nanio joj višestruke smrtonosne ozljede uslijed kojih je odmah preminula. Osnovano se sumnja i da je u neutvrđenom razdoblju do 24. listopada 2019., protivno odredbi članka 7. stavak 1. točka 11. Zakona o oružju, u svom osobnom vozilu neovlašteno držao ručno izrađeni pištolj te da je u baraci na adresi prebivališta neovlašteno držao ručno izrađen pištolj tzv. kuburu.
Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci podnijet je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od ometanja kaznenog postupka utjecajem na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku).