Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci
Predloženo određivanje istražnog zatvora protiv četvorice osumnjičenika

Policijska uprava Primorsko-goranska je na osnovu kriminalističkog istraživanja provedenog u suradnji s Općinskim državnim odvjetništvom u Rijeci uhitila četvoricu hrvatskih državljana (1991., 1991., 1991. i 1991.) nakon čega su ispitani u Općinskom državnom odvjetništvu u Rijeci zbog osnova sumnje na počinjenje kaznenog djela iznude iz čl. 243. st. 1. i 3. Kaznenog zakona i kaznenog djela teške tjelesne ozljede iz čl. 118. st. 1. KZ-a. (27. 2. 2014.)

Postoji osnova sumnje da su osumnjičenici zajedno i dogovorno 22. veljače 2014. u Kostreni; u nakani da se domognu nepripadne imovinske koristi; prvo fizički nasrnuli na dvojicu oštećenika i teško ih tjelesno ozlijedili, a potom su im oduzeli ključeve vozila i onemogućili ih u odlasku zatraživši od njih određeni novčani iznos koji su im oštećenici na kraju i predali.
Ovo je državno odvjetništvo predložilo određivanje istražnog zatvora protiv četvorice osumnjičenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke (čl. 123. st. 1.  t. 2. ZKP-a) što je sudac istrage usvojio.