Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci
Ispitan 19-godišnjak zbog prijetnje

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je, po primitku kaznene prijave Policijske uprave primorsko-goranske protiv hrvatskog državljanina (1997.) zbog osnova sumnje na počinjenje kaznenog djela prijetnje iz čl. 139. st. 3. Kaznenog zakona, provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja osumnjičenika. (27. 4. 2017.)
Postoji osnovana sumnja da je 24. travnja 2017. u prodajnom prostoru jednog teleoperatera u Rijeci; s ciljem da zaplaši djelatnicu koja se nalazila za pultom; zaprijetio joj da će je ubiti, a kada je ona otišla zatražiti pomoć voditelja smjene, osumnjičenik je nastavio s vikom i prijetnjama te mahao bejzbol palicom prijeteći da će ih sve ubiti. Djelatnici prodajnog centra su se u strahu zaključali u ured sve dok 19-godišnjak nije napustio trgovinu. Osnovano se sumnja da je osumnjičenik istoga dana putem svog facebook profila proslijedio prijeteću poruku na internetsku stranicu "24 sata" u kojoj navodi kako će svi biti likvidirani zajedno sa svojim obiteljima te da će im sjedište biti minirano, a oni svi ubijeni, što je kod voditelja administratora društvenih mreža „24 sata" i ostalih zaposlenika izazvalo osjećaj straha i ugroženosti.
Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci je podnijet prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (čl. 123. st. 1. t. 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku) koji je sudac istrage prihvatio te protiv osumnjičenika odredio istražni zatvor.