Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci
Ispitan 55-godišnjak i određen istražni zatvor

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je, po primitku kaznene prijave Policijske uprave primorsko-goranske protiv hrvatskog državljanina (1961.) zbog osnova sumnje na počinjenje kaznenog djela prijetnje iz čl. 139. st. 3. Kaznenog zakona, provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja osumnjičenika. (28. 4. 2017.)

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik 26. travnja 2017. u prostorijama policijske postaje, pred trojicom policijskih službenika vrijeđao i omalovažavao načelnika te policijske postaje, tražeći da ga ovaj primi na razgovor, a zatim mu preko istih osoba uputio ozbiljne prijetnje. Osnovano se sumnja i da je iste prijetnje osumnjičenik ponovio i prilikom kriminalističkog istraživanja koje je toga dana provedeno nad njim, a što je kod načelnika policijske postaje, kojemu su policijski službenici prenijeli osumnjičenikove riječi, izazvalo osjećaj straha i osobne ugroženosti.
Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci je podnijet prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (čl. 123. st. 1. t. 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku) koji je sudac istrage prihvatio te protiv osumnjičenika odredio istražni zatvor.