Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci
Podignuta optužnica protiv 45-godišnjaka zbog teške tjelesne ozljede sa smrtnom posljedicom

Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci je, nakon dovršene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Rijeci optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1975.) zbog počinjenja kaznenog djela teške tjelesne ozljede sa smrtnom posljedicom iz članka 120. u svezi s člancima 119. stavak 1. i 118. stavak 1. Kaznenog zakona. (28. 4. 2020.)

Optužnicom se okrivljenika tereti da je 2. veljače 2020. oko 1,30 sati, u Adamićevoj ulici kod kbr. 2 u Rijeci, u neposrednoj blizini pješačkog prijelaza, nakon prethodnog verbalnog sukoba s prolaznikom (1975.), u nakani da ga teško tjelesno ozlijedi, zatvorenom ga šakom snažno udario u glavu, olako držeći da neće nastupiti smrtna posljedica. Oštećenik je uslijed udarca pao i pritom udario glavom o pločnik, izgubio svijest te zadobio ranu razderotinu na glavi-zatiljno lijevo, oguljotinu na vratu s desne strane, teški traumatski edem mozga, difuzno traumatsko krvarenje u mekim moždanim ovojnicama, krvarenje u moždane komore, vodena nabujica pluća i opći teški krvni zastoj. Nakon pružene hitne liječničke pomoći, oštećenik je preminuo istog dana.
U optužnici je predloženo da se produlji istražni zatvor protiv okrivljenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke te opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku).