Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci
Ispitan okrivljenik i predloženo određivanje istražnog zatvora

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je, po primitku kaznene prijave Policijske uprave primorsko-goranske protiv državljanina Rumunjske (1984.) zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu iz članka 227. stavak 1., 2. i 6. Kaznenog zakona, provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja osumnjičenika. (28. 8. 2020.)

Postoji osnovana sumnja da je 36-godišnjak 27. kolovoza 2020. na otoku Cresu, upravljao teretnim vozilom iz smjera Osora u smjeru Cresa te je, protivno odredbi članka 70. stavak 1. točka 4. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, olako držeći da time neće ugroziti ostale sudionike u prometu pretjecao kolonu vozila i svojim vozilom udario u motor koji je dolazio iz suprotnog smjera. Vozač motora je pritom pao na tlo i zadobio teške tjelesne ozljede od kojih je preminuo na mjestu događaja.
Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci predloženo je određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od bijega (članak 123. stavak 1. točka 1. Zakona o kaznenom postupku).