Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci
Podignuta optužnica protiv 35-godišnjaka zbog dvanaest razbojništava

Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci je 28. siječnja 2020., nakon provedene istrage, podiglo optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1985.) zbog počinjenja ukupno dvanaest kaznenih djela razbojništva iz članka 230. st. 1. i 2. Kaznenog zakona. (29. 1. 2020.)
Okrivljenika se tereti da je počinio navedena kaznena djela od početka kolovoza do 23. rujna 2019. na užem području Rijeke. Tereti ga se da je prilikom počinjenja ovih kaznenih djela ulazio u prostore trgovina, u većini slučajeva zamaskiran (majicu u kojoj je bio odjeven navlačio je preko glave) odnosno pokrivenog većeg dijela lica, a potom je zaprijetio prodavačicama nožem ili u nekim slučajevima plastičnim pištoljem, te od njih tražio da mu predaju sav novac koji se nalazi u registar blagajni, a u nekim je slučajevima i sam uzimao novac iz blagajne.
Državno odvjetništvo predložilo je u optužnici da se u odnosu na okrivljenika produlji trajanje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela (čl. 123. st. 1. t. 3. Zakona o kaznenom postupku).