Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci
Ispitana dvojica okrivljenika zbog pokušaja iznude i teške tjelesne ozljede te predloženo određivanje istražnog zatvora

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je, po primitku kaznene prijave Policijske uprave primorsko-goranske protiv dvojice hrvatskih državljana (1985. i 1991.) zbog osnova sumnje na počinjenje kaznenih djela iznude u pokušaju iz odredbe članka 243. stavak 1. i 3. u vezi članka 34. Kaznenog zakona i teške tjelesne ozljede iz članka 118. stavak 1. KZ-a, provelo dokazne radnje prvog ispitivanja okrivljenika. (29. 4. 2020.)
Postoji osnovana sumnja da su okrivljenici 27. travnja 2020. između 13,00 i 14,00 sati u Malom Lošinju, zajedno i dogovorno, u cilju da pribave protupravnu imovinsku korist i da oštećeniku nanesu teške tjelesne ozljede, uporabom sile tražili od njega povrat nepostojećeg duga. Oštećeniku su pritom, osnovano se sumnja, zadali više udaraca rukama i nogama po glavi i tijelu pri čemu je zadobio teške tjelesne ozljede.
Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci podnijet je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv obojice okrivljenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke (članak 123. stavak 1. točka 2. Zakona o kaznenom postupku) i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku).