Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci
Ispitani slovenski državljani i podnijet prijedlog za određivanje istražnog zatvora

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je, po primitku kaznene prijave Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, Službe za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja slovenskog državljanina (1978.) i slovenske državljanke (1970.) zbog osnova sumnje na počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama iz članka 190. stavak  2. Kaznenog zakona. (29. 7. 2019.)

Postoji osnovana sumnja da su osumnjičenici 27. srpnja 2019., zajedno i dogovorno; protivno odredbi čl. 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga; iz Republike Slovenije u Republiku Hrvatsku u osobnom vozilu kojim je upravljala osumnjičenica, radi daljnje prodaje, uvezli  više vrsta droge, i to kokain u količini od 107 grama, heroin u količini od devet grama, amfetamin u količini od 4739 grama, MDMA (ecstasy) u količini od 669 grama, marihuanu u količini od 1663 grama i hašiš u količini od 1039 grama.
Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci predloženo je određivanje istražnog zatvora protiv oboje osumnjičenika zbog opasnosti od bijega i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (čl. 123. st. 1. t. 1. i 3. ZKP-a).