Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci
Predloženo određivanje istražnog zatvora i doneseno rješenje o provođenju istrage

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je, po primitku kaznene prijave Policijske uprave primorsko-goranske, protiv dvojice hrvatskih državljana (1975. i 1985.) i jedne hrvatske državljanke (1983.) zbog osnova sumnje na počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama iz čl. 190. st. 1. i 2. Kaznenog zakona, provelo dokazne radnje prvog ispitivanja troje osumnjičenika, te protiv istih donijelo rješenje o provođenju istrage. (29. 9. 2017.)

Postoji osnovana sumnja da su osumnjičenici od 21. rujna 2016. do 21. ožujka 2017., u Rijeci, zajedno i dogovorno, protivno odredbi čl. 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, u više navrata neovlašteno i u nakani distribucije na ilegalno tržište, iz Republike Slovenije nabavili najmanje 260 grama droge heroin za novčani iznos od 6.500,00 eura, a koji su potom na području Rijeke, zajedno sa tabletama Suboxon, prodavali krajnjim konzumentima. Osnovano se sumnja i da je 42-godišnji osumnjičenik radi daljnje prodaje, u stanu u kojem prebiva, neovlašteno držao 40 grama heroina. 
Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci podnijet je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv 42-godišnjeg osumnjičenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (čl. 123. st. 1. t. 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku), te protiv 34-godišnje osumnjičenice zbog  opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (čl. 123. st. 1. t. 3. Zakona o kaznenom postupku), dok se 32-godišnji osumnjičenik od ranije nalazi u istražnom zatvoru koji mu je određen u drugom kaznenom postupku.