Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci
Podignuta optužnica protiv 31-godišnjaka i predloženo određivanje istražnog zatvora

U Općinskom državnom odvjetništvu u Rijeci je po primitku kaznene prijave Policijske uprave Primorsko-goranske protiv uhićenog državljanina Srbije (1987.) zbog osnova sumnje na počinjenje kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma iz članka  326. stavak 1. i 2. Kaznenog zakona, provedena dokazna radnja prvog ispitivanja okrivljenika, nakon čega je pred Općinskim sudom u Rijeci protiv okrivljenika podignuta neposredna optužnica. (30. 11. 2018.)
Optužnicom se okrivljeniku stavlja na teret da je 28. studenog 2018. u mjestu Senjska Draga, s ciljem da se novčano okoristi, u prtljažnom prostoru kombi vozila koji nije namijenjen za prijevoz putnika, prevozio državljane Pakistana, Afganistana, Sirije, Palestine, Indije i Bangladeša, koji su prethodno na nezakonit način ušli u Republiku Hrvatsku. U namjeri da im omogući izlazak iz Republike Hrvatske izbjegavanjem granične kontrole spriječili su ga policijski službenici Policijske postaje Senj koji su ga prilikom kontrole prometa zaustavili i uhitili.
U optužnici je predloženo da se okrivljeniku odredi istražni zatvor zbog opasnosti od bijega (članak 123. stavak 1. točka 1. Zakona o kaznenom postupku).