Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci
Doneseno rješenje o provođenju istrage i predloženo određivanje istražnog zatvora

U Županijskom državnom odvjetništvu u Rijeci je, po zaprimanju kaznene prijave Policijske uprave primorsko–goranske, ispitan uhićeni hrvatski državljanin (1975.) zbog osnovane sumnje na počinjenje tri kaznena djela razbojništva iz članka 230. stavka 1. i 2. Kaznenog zakona, kaznenog djela razbojništva u pokušaju iz članka 230. stavka 1. u vezi s člankom 34. KZ-a i kaznenog djela teške krađe iz članka 229. stavka 1. točke 1. u vezi s člankom 228. stavkom 1. KZ-a, te je protiv njega doneseno rješenje o provođenju istrage. (31. 5. 2019.)

Osnovano se sumnja da je okrivljenik 18. travnja 2019., 29. travnja 2019. i 7. svibnja 2019. u Rijeci, s ciljem da se neovlašteno domogne novca, svaki put ušao u različite benzinske postaje istog trgovačkog društva držeći pištolj u ruci uperen prema djelatnicima, te iz blagajne uzeo pronađeni novac čime je trgovačko društvo oštetio za 9.415,7 kuna. Osnovano se sumnja da je 25. svibnja 2019. u Rijeci došao do kladionice s ciljem da se neovlašteno domogne novca te pokušao nasilno otvoriti zaključana vrata vičući djelatniku da će ga ubiti ukoliko ne otvori vrata, a kad ovaj nije otvorio vrata, udaljio se od poslovnice. Osnovano se sumnja i da je 26. svibnja 2019. u Rijeci na parkiralištu, rukama spustio staklo automobila te iz njega otuđio razne pokretne stvari.
Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci podnesen je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku).