Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci
Ispitan 27-godišnjak i predloženo određivanje istražnog zatvora

U Općinskom državnom odvjetništvu u Rijeci je, po primitku kaznene prijave Policijske uprave primorsko-goranske protiv hrvatskog državljanina (1991.) zbog osnova sumnje na počinjenje kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom iz članka 215. stavak 1. Kaznenog zakona, provedena dokazna radnja prvog ispitivanja okrivljenika. (31. 12. 2018.)
Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik 25. prosinca 2018. oko 00,30 sati, ispred  ugostiteljskog objekta u središtu Rijeke, nakon fizičkog sukoba u kojem je i sam sudjelovao, iako svjestan da je prostor pun gostiju, dok se nalazio između ljudi, iz pištolja u zrak ispalio najmanje deset hitaca. Time je kod okupljenih gostiju izazvao strah i paniku uslijed koje su neki legli na pod, a neki se krenuli bježati, pri čemu samo zahvaljujući slučajnosti nije došlo do ozljeđivanja prisutnih osoba.
Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci je podnijet prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od ometanja kaznenog postupka utjecajem na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku).