Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci
Ispitana dvojica osumnjičenika i predloženo određivanje istražnog zatvora

U Općinskom državnom odvjetništvu u Rijeci su, po primitku kaznene prijave Policijske uprave primorsko-goranske, ispitana dvojica hrvatskih državljana (1984. i 1957.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela prisile prema službenoj osobi iz članka 314. st. 1. Kaznenog zakona. (1. 6. 2016.)

Postoji osnovana sumnja da su se osumnjičenici oko 21,30 sati 30. svibnja 2016. na otoku Krku (na državnoj cesti D-103 nedaleko Njivica); u cilju da spriječe postupanje policijskih službenika; oglušili na policijsko upozorenje da zaustave vozilo već je drugoosumnjičenik skrenuo na makadamsku cestu i nastavio s vožnjom. U jednom su trenutku obojica izašli iz vozila nakon čega je drugoosumnjičenik počeo galamiti i zamahivati rukom na policijskog službenika koji ih je sustigao te je između njih došlo do naguravanja. Potom se u sukob umiješao prvoosumnjičenik koji je policijskog službenika rukama hvatao oko pojasa i povlačio ga kako bi ga spriječio u daljnjem postupanju prema prvoosumnjičeniku uslijed čega su sva trojica pala na tlo. Obojica osumnjičenika su nakon pomoći drugog policijskog službenika privedeni u prostorije Policijske postaje Krk.
Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci je podnijet prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv obojice osumnjičenika zbog opasnosti od ometanja kaznenog postupka utjecajem na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (čl. 123. st. 1. t. 2 i 3. Zakona o kaznenom postupku).