Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci
Ispitan 49-godišnji belgijski državljanin i predloženo određivanje istražnog zatvora

U Općinskom državnom odvjetništvu u Rijeci je, po primitku kaznene prijave Policijske uprave primorsko-goranske protiv belgijskog državljanina (1970.) zbog osnova sumnje na počinjenje kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj iz članka 326. stavak 1. i 2. Kaznenog zakona, provedena dokazna radnja prvog ispitivanja okrivljenika. (6. 3. 2019.)
Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik 4. ožujka 2019., s ciljem da se okoristi za ukupan novčani iznos od tisuću i dvjesto eura, u okolici Čepina preuzeo i smjestio u unutrašnjost i prtljažni dio osobnog vozila državljane Afganistana i Burundija, koji su na nezakonit način ušli u Republiku Hrvatsku. U namjeri da ilegalnim migrantima omogući izbjegavanje granične kontrole i izlazak iz Republike Hrvatske osumnjičenika su spriječili policijski službenici koji su zaustavili njegovo vozilo kod mjesta Zvoneće, u blizini državne granice s Republikom Slovenijom.
Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci podnijet je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od bijega (čanak 123. stavak 1. točka 1. Zakona o kaznenom postupku).