Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci
Predložen istražni zatvor protiv 41-godišnjakinje zbog razbojništva

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je, po primitku kaznene prijave Policijske uprave Primorsko-goranske protiv hrvatske državljanke (1977.) zbog osnova sumnje na počinjenje kaznenog djela razbojništva iz članka 230. stavak 1. Kaznenog zakona, provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja okrivljenika. (6. 12. 2018.)

Postoji osnovana sumnja da je okrivljenica 4. prosinca 2018. u Rijeci, zajedno i dogovorno sa za sada nepoznatom muškom osobom, u nakani da se domognu novca i drugih vrjednijih stvari, predstavljajući se kao djelatnica čistoće, ušla u stan 81-godišnjeg oštećenika, a za njom i nepoznata muška osoba koja je oštećenika odmah fizički napala uz prijetnje da će ga ubiti te od njega zatražila predaju novca. Nakon toga su, iskoristivši izazvani strah kod oštećenika, pretražili stan te pronađeni novčani iznos od 4.500,00kn kao i druge pokretne stvari uzeli i zadržali te se udaljili iz stana, a 81-godišnji oštećenik je od navedenog napada zadobio lakše tjelesne ozljede.
Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci je podnijet prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenice zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku).