Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci
Ispitan 39-godišnjak i podnijet prijedlog za određivanje istražnog zatvora

U Općinskom državnom odvjetništvu u Rijeci je, po primitku kaznene prijave Policijske uprave primorsko-goranske protiv hrvatskog državljanina (1979.) zbog osnova sumnje na počinjenje kaznenog djela prijetnje iz članka 139. stavka 2. i 4. Kaznenog zakona, provedena dokazna radnja prvog ispitivanja osumnjičenika (7. 3. 2018.)

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik u popodnevnim satima 5. ožujka 2018. došao u trgovinu u Ravnoj Gori, u kojoj je zaposlena njegova bivša supruga te ju verbalno napao, a nakon toga izvukao nož kojim je zamahivao prema njoj i prislanjao ga na njezin vrat govoreći joj kako će ju oteti i ubiti. Osnovano se sumnja i da je istom prilikom prijetio smrću i bratu oštećenice čime je kod oboje oštećenika izazvao osjećaj straha i životne ugroženosti.
Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci podnijet je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i opasnosti od utjecaja na svjedoke (članak 123. stavak 1. točka 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku).