Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci
Ispitana dvojica osumnjičenika i doneseno rješenje o provođenju istrage

Po zaprimanju kaznene prijave Policijske uprave primorsko-goranske, Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je ispitalo dvojicu hrvatskih državljana (1993. i 1991.) zbog osnova sumnje na počinjenje kaznenog djela razbojništva iz čl. 230. st. 1. Kaznenog zakona, kaznenog djela teške tjelesne ozljede iz čl. 118. st. 1. i 2. KZ-a i kaznenog djela prijetnje iz čl. 139. st. 2. KZ-a te je doneseno rješenje o provođenju istrage. (9. 9. 2016.)

Postoji osnovana sumnja da su okrivljenici s još jednom nepoznatom osobom 21. kolovoza 2016. zatražili predaju mobitela od oštećenika uz prijetnje smrću i vrijeđanje pogrdnim riječima zbog njegove spolne orijentacije. Pri tome su mu zadali više udaraca rukama i nogama po glavi i tijelu te ga teško tjelesno ozlijedili, pa im je on zbog prouzročenog straha predao tražene mobitele.
Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci podnijet je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv obojice okrivljenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (čl. 123. st. 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku).