Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci
Predložen istražni zatvor protiv dvije osumnjičenice

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je, po primitku kaznene prijave Policijske uprave primorsko-goranske, protiv dvije hrvatske državljanke (1975. i 1976.) zbog osnova sumnje na počinjenje kaznenog djela teške krađe iz članka 229. stavak 1. točka 2. Kaznenog zakona, provelo dokazne radnje prvog ispitivanja osumnjičenica. (10. 11. 2016.)
Postoji osnovana sumnja da su osumnjičenice 18. listopada 2016. u Rijeci; zajedno i dogovorno, s ciljem da se okoriste; ušle u stan 86-godišnje oštećenice, neistinito se predstavivši kao djelatnice jedne zdravstvene tvrtke te joj ponudile usluge masaže. Osnovano se sumnja da su iskoristile njenu starosnu dob, povjerenje i slabu pokretljivost te su tijekom masaže uzele i za sebe zadržale 1.900,00 kuna, 100,00 australskih dolara kao i veću količinu zlatnog nakita, nakon čega su se udaljile iz stana, oštetivši time oštećenicu za najmanje 20.000,00 kuna.
Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci podnijet je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv obje osumnjičenice zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i opasnosti od utjecaja na svjedoke (čl. 123. st. 1. t. 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku) koji je sudac istrage usvojio.