Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci
Određen istražni zatvor protiv 21-godišnjaka zbog teških krađa i oštećenja tuđe stvari

Nakon kriminalističkog istraživanja, provedenog u suradnji s državnim odvjetništvom, II. policijska postaja Rijeka je podnijela kaznenu prijavu protiv hrvatskog državljanina (1994.) zbog počinjenja više kaznenih djela protiv imovine teškim krađama iz čl. 229. st. 1. t. 2. Kaznenog zakona i jednog kaznenog djela oštećenja tuđe stvari iz čl. 235. st. 1. KZ-a. (10. 9. 2013.)
Postoji osnova sumnje da je osumnjičenik od 15. kolovoza 2013. do 5. rujna 2013. na području Rijeke, u četiri navrata počinio drske krađe odnosno da je prolaznicama na ulici iz ruku otimao torbice kao i da je u jednom navratu pokušao oštećenici istrgnuti zlatni lančić koji je nosila oko vrata. Također, postoji osnova sumnje da je 1. rujna 2013. u društvu nepoznate osobe, sa Gata Karoline riječke iščupao iz ležišta i u more bacio spomen obilježje Pape Ivana Pavla II.
Temeljem prijedloga ovog državnog odvjetništva, sudac istrage Županijskog suda u Rijeci je odredio istražni zatvor protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.