Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci
Ispitan 60-godišnjak i podnijet prijedlog za određivanje istražnog zatvora

U Općinskom državnom odvjetništvu u Rijeci je, po primitku kaznene prijave Policijske uprave primorsko-goranske protiv hrvatskog državljanina (1959.) zbog osnova sumnje na počinjenje kaznenog djela nasilja u obitelji iz članka 179. a Kaznenog zakona i teške tjelesne ozlijede iz članka 118. stavak 1. i  2. KZ-a, provedena dokazna radnja prvog ispitivanja osumnjičenika. (12. 4. 2019.)

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik od svibnja 2015. godine pa nadalje, u okolici Rijeke, u alkoholiziranom stanju, inzistirao na spolnim odnosima sa svojom suprugom premda je bio svjestan da se oporavlja od operativnog zahvata, a kad bi ga ona odbila, učestalo ju je vrijeđao i fizički napadao te bio nasilan na druge načine. Osnovano se sumnja da joj je prilikom jedne od takvih svađa 28. ožujka 2019. zadao udarac drvenom letvom u lakat nanijevši joj tešku tjelesnu ozljedu.
Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci podnijet je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i opasnosti od utjecaja na svjedoke (čl. 123. st. 1. t. 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku).