Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci
Predložen istražni zatvor protiv 26-godišnjaka

Policijska uprava primorsko-goranska je nakon kriminalističkog istraživanja uhitila hrvatskog državljana (1988.) i podnijela Općinskom državnom odvjetništvu u Rijeci kaznenu prijavu zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama iz čl. 190. st. 1., 2. i 6. Kaznenog zakona, te je u ovom državnom odvjetništvu provedena dokazna radnja prvog ispitivanja osumnjičenika. (13. 2. 2014.)

Postoji osnova sumnje da je tijekom siječnja pa sve do 12. veljače 2014. u stanu u Rijeci, u cilju dobivanja droge marihuane neovlašteno uzgajao deset stabljika indijske konoplje te u svrhu daljnje preprodaje držao i sasušene stabljike navedene biljke (oko 530 grama), kao i 59 grama droge marihuana zapakirane u manja pakovanja radi daljnje prodaje. Pretragom stana je pronađena i oprema namijenjena proizvodnji i uzgoju marihuane.
Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci je podnijet prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (čl. 123. st. 1. t. 3. Zakona o kaznenom postupku) koji je usvojen te je sudac istrage donio rješenje kojim je u odnosu na osumnjičenika odredio istražni zatvor.