Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci
Ispitan 35-godišnjak zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu

Po primitku kaznene prijave Policijske uprave primorsko-goranske protiv
hrvatskog državljanina (1979.) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu iz čl. 227. st. 4. Kaznenog zakona i kaznenog djela nepružanja pomoći iz čl. 123. st. 2. KZ-a, ovo državno odvjetništvo je provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja osumnjičenika. (13. 7. 2014.)

Postoji osnova sumnje da je osumnjičenik u 02,20 sati 12. srpnja 2014. u Rijeci, u Adamićevoj ulici, upravljao osobnim vozilom pod utjecajem alkohola (koncentracija alkohola od 1,02 g/kg) pristajući da vožnjom u takvom stanju ugrozi druge sudionike u prometu te je dolaskom na obilježeni pješački prijelaz; na kojem se prometom vozila i pješaka upravlja semaforima; propustio stati na znak crvenog svjetla zbog čega je prednjim dijelom vozila udario u dvojicu pješaka koji su prelazili kolnik na znak zelenog svjetla na semaforu te ih od siline naleta odbacio na kolnik. Potom se vozilom udaljio s mjesta događaja, a prethodno nije obavijestio nadležne službe te nije pružio pomoć stradalima. Pješaci su preminuli od zadobivenih ozljeda na mjestu nesreće.
Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci je podnijet prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela (čl. 123. st. 1. t. 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku), koji je sudac istrage usvojio.