Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci
Ispitan 39-godišnjak i predloženo određivanje istražnog zatvora

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je po primitku kaznene prijave  Policijske uprave Ličko-senjske protiv hrvatskog državljanina (1977.) zbog osnova sumnje na počinjenje kaznenog djela teške krađe iz članka 229. stavak 1. točka 1. Kaznenog zakona, neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari iz članka 234. stavak 2. KZ-a, oštećenja tuđe stvari iz članka 235. stavak 1. KZ-a i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari iz članka 331. stavak 1. KZ-a, provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja osumnjičenika. (15. 1. 2016.)

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik tijekom noći 8./9. siječnja 2016. u Senju; u namjeri stjecanja nepripadne imovinske koristi; nasilno ušao u skladišni prostor jedne tvrtke iz koje je po pretraživanju uzeo i zadržao za sebe dvadeset i jednu motornu pilu (marka Stihl), veću količinu  alata, nekoliko akumulatora i drugo. Istom prilikom je iz dva kombi vozila istrgnuo GPS uređaje koje je odbacio da bi se jednim od tih vozila poslužio kako bi se s njim, uzevši i otuđene predmete, udaljio iz prostora oštećene tvrtke čime ju je oštetio za najmanje 121.141,60 kuna.
Osnovano se sumnja i da je 12. siječnja 2016. u očevoj kući, protivno  čl. 7. stavak 1. Zakona o oružju, držao pušku marke CZ kalibar 6,5x57 mm s ugrađenim optičkim ciljnikom marke Busnnell i prigušivačem za pušku te osamdeset komada streljiva kalibra 6,5x57 mm, čije posjedovanje je građanima zabranjeno.

Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci je podnijet prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (čl. 123. st. 1. t. 3. Zakona o kaznenom postupku).