Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci
Predložen istražni zatvor protiv 52-godišnjaka zbog krivotvorenja isprava

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je, po primitku kaznene prijave Policijske uprave primorsko-goranske protiv državljanina Srbije (1964.) zbog osnova sumnje na počinjenje kaznenog djela krivotvorenja isprava iz čl. 278. st. 1. i 3. Kaznenog zakona, provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja osumnjičenika. (15. 4. 2016.)
Postoji osnovana sumnja da je 13. travnja 2016. na području Matulja; nakon što su ga zaustavili policijski službenici u nezakonitom prelasku državne granice; na njihovo traženje predao krivotvorenu i nevažeću osobnu iskaznicu i vozačku dozvolu Republike Hrvatske, koje je prethodno kupio u Beogradu od za sada neutvrđene osobe za novčani iznos od 300 eura, a s ciljem da uz pomoć tih dokumenata prijeđe hrvatsku državnu granicu. Osnovano se sumnja i da je dan ranije, s istim dokumentima, u poslovnici renta-cara u Rijeci, zaključio ugovor o najmu vozila, kojom prilikom ga je potpisao predstavljajući se kao osoba na koju su glasili krivotvoreni dobni dokumenti.
Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci je podnijet prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i opasnosti od bijega (čl. 123. st. 1. t. 1. i 3. Zakona o kaznenom postupku).