Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci
Ispitan 35-godišnjak zbog teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je u suradnji sa službenicima Policijske uprave primorsko-goranske, provelo tijekom nedjelje, 18. veljače, dokaznu radnju očevida požara koji je izbio u večernjim satima 16. veljače u prostoru trgovačkog društva u Rijeci. (19. 2. 2018.)

U Općinskom državnom odvjetništvu u Rijeci je, po primitku kaznene prijave Policijske uprave primorsko-goranske protiv uhićenog hrvatskog državljanina (1983.) zbog osnova sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv opće sigurnosti – teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti iz čl. 215. st. 1. i 3. u svezi čl. 222. st. 3.  Kaznenog zakona, provedena  dokazna radnja prvog ispitivanja osumnjičenika.

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik 16. veljače 2018. u 20,56 sati u skladišnom prostoru poduzeća koje se bavi izradom i prodajom drvne građe u Rijeci; olako držeći da na taj način neće prouzročiti požar i ugroziti sigurnost imovine; pepeljaru s opušcima ispraznio u vreću u kojoj je bio ostatak drvene građe. Neugašeni opušci zapalili su sadržaj unutar plastične vreće te se vatra nekontrolirano proširila na cijeli skladišni prostor poduzeća čiji su sadržaji, oprema i strojevi izgorjeli, te je nastala materijalna šteta u iznosu od oko 7.500.000,00 kuna.

Osumnjičenik je pušten da se u nastavku postupka brani sa slobode s obzirom da u konkretnom slučaju ne postoje zakonski razlozi za određivanje istražnog zatvora.