Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci
Ispitan 37-godišnjak i predloženo određivanje istražnog zatvora

Nakon kriminalističkog istraživanja provedenog u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave primorsko-goranske, Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci ispitalo je uhićenog hrvatskog državljanina (1981.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela poticanja na teško ubojstvo iz članka 111. stavka 1. točke 4. u svezi s člankom 37. stavkom 1. i 2. Kaznenog zakona te nedozvoljenog posjedovanja izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari iz članka 331. stavka 1. i 2. KZ-a. (19. 7. 2018.)

Osnovano se sumnja da je 37-godišnjak od sredine ožujka do kraja svibnja 2018. godine na širem području Rijeke; s ciljem da se osveti 36-godišnjaku koji mu je ranijih godina nanio tešku tjelesnu ozljedu; od poznanika zatražio da pronađe osobu koja bi za iznos od 30.000,00 do 50.000,00 eura s mogućnošću isplate određenog iznosa i u oružju ili drogi, ubila tog 36-godišnjaka. Potom se, osnovano se sumnja, u više navrata sastajao s osobom koja je posredovala u pronalasku izvršitelja ubojstva te mu predao veću količinu raznog oružja. Osnovano se sumnja i da je u kući u kojoj prebiva držao veću količinu streljiva i eksplozivnih tvari koje je prethodno nepovlasno nabavio i čije držanje građanima nije dozvoljeno.
Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci podnijet je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od bijega, opasnosti od utjecaja na svjedoke te opasnosti od ponavljanja odnosno dovršenja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 1., 2. i 3. ZKP-a).