Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci
Podignuta optužnica protiv M. J., S. B., T. G. i D. J. zbog zlouporaba opojnih droga

Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci podiglo je pred Županijskim sudom u Rijeci optužnicu protiv četvero hrvatskih državljana M. J. (1978.), S. B. (1985.), T. G. (1980.) i D. J. (1983.) zbog počinjenja kaznenih djela zlouporabe opojnih droga iz čl. 173. st. 2. Kaznenog zakona. (24. 3. 2011.)

Okrivljenike se tereti da su tijekom veljače i studenog 2010. godine u nakani preprodaje droge marihuane, protivno odredbi čl. 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga, preuzeli ukupno 65 kg droge marihuane koja je na Popisu droga, psihotropnih tvari i biljaka iz kojih se može dobiti droga te tvari koje se mogu uporabiti za izradu droga. Marihuana je dopremana u vozilima registracijskih oznaka Bosne i Hercegovine, a okrivljenici su je preuzimali i prevozili na područje Istre radi prodaje.
Okrivljene M. J. i D. J. tereti se za počinjenje četiri kaznena djela zlouporabe opojnih droga, a S. B. za dva ista kaznena djela dok se T. G. tereti za jedno isto kazneno djelo.
Protiv okrivljenih M. J. i S. B. predloženo je produljenje pritvora temeljem čl. 102. st. 1. t. 3. i 4. ZKP-a, a protiv D. J. temeljem čl. 102. st. 1. t. 1., 3. i 4. ZKP-a.