Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci
Podignuta optužnica protiv 23-godišnjaka zbog usmrćenja

Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci je nakon provedene istrage podiglo pred Županijskim sudom u Rijeci optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1990.) zbog počinjenja kaznenog djela protiv života i tijela usmrćenjem iz čl. 112. st. 1. Kaznenog zakona. (25. 11. 2013.)

Okrivljenika se tereti da je 28. ožujka 2013. u Rijeci, u ulici Andrije Benussia ispred kbr. 2, nakon verbalnog sukoba koje je preraslo u međusobno potezanje pri čemu je u trenutku kada su ga okružili A. M., B. M. i R. M. te ga počeli rukama i drvenom letvom udarati po tijelu; a nakon što se u dva navrata uspio odmaknuti od imenovanih kada su ga ponovno sustigli i okružili; izvadio iz prednjeg džepa trenerke nož i polukružnim zamahom ruke u kojoj je držao nož zadao R. M. ubodnu ranu u predjelu gornjeg lijevog dijela grudnog koša. Oštećeni R. M. je zadobio teške i po život opasne ozljede (ozljeda plućnog krila i osrčja) te je preminuo na putu do bolnice.
Prije okončanja istražnog postupka rješenjem Županijskog suda u Rijeci je ukinut istražni zatvor određen protiv osumnjičenika jer je on položio jamstvo koje je određeno prethodnim rješenjem Županijskog suda u Rijeci o određivanju mjere istražnog zatvora.