Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci
Ispitan 49-godišnjak i podnijet prijedlog za određivanje istražnog zatvora

U Općinskom državnom odvjetništvu u Rijeci je, po primitku posebnog izvješća Policijske uprave primorsko-goranske protiv hrvatskog državljanina (1969.) zbog osnova sumnje na počinjenje kaznenih djela protupravnog oduzimanja slobode iz članka 136. stavak 1. i 3. Kaznenog zakona, teške tjelesne ozljede iz članka 118. stavak 1. i 2. KZ-a te krađe iz članka 228. stavak 1. KZ-a, sve u vezi članka 51. KZ-a, provedena dokazna radnja prvog ispitivanja okrivljenika. (26. 3. 2018.)
Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik 23. ožujka 2018., u prostorijama jednog ugostiteljskog objekta u mjestu Zastenice, nakon odlaska svih gostiju, bivšoj izvanbračnoj supruzi oduzeo mobitel i potom je na više sati zaključao kako bi je spriječio da napusti lokal i pobjegne. Osnovano se sumnja da je potom fizički nasrnuo na nju udarajući je rukama po glavi, a nakon što je pala na tlo nastavio ju je udarati i nogama po tijelu pri čemu je oštećenica teško tjelesno ozlijeđena. Okrivljenik je istom prilikom, osnovano se sumnja, u nakani da se materijalno okoristi, iz blagajne ugostiteljskog lokala uzeo i za sebe zadržao dnevni novčani utržak.
Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci je podnijet prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i opasnosti od utjecaja na svjedoke (članak 123. stavak 1. točka 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku) koji je sudac istrage usvojio.