Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci
Ispitan 59-godišnjak zbog pokušaja ubojstva i određen istražni zatvor

Nakon zaprimanja kaznene prijave Policijske uprave primorsko-goranske, Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci provelo je dokaznu radnju prvog ispitivanja osumnjičenika te je donijelo rješenje o provođenju istrage protiv 59-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela pokušaja ubojstva iz čl. 110. KZ-a u svezi čl. 35. st. 1. KZ-a. (26. 5. 2017)

Postoji osnovana sumnja da je 24. svibnja 2017. u Rijeci, držeći u rukama upaljenu motornu pilu, trčao za svojim 66-godišnjim bratom te, u namjeri da ga liši života, pilom nasrnuo prema njegovom vratu zahvativši mu leđnu stranu zimskog prsluka, košulje i potkošulje nakon čega se lanac motorne pile zapetljao. Oštećeni 66-godišnjak zadobio je oguljotinu kože, a osumnjičenika su u daljnjem napadu spriječili prolaznici.
Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci podnijet je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv 59-godišnjaka zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke te opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (čl. 123. st. 1. t. 2. i 3. ZKP-a) koji je sudac istrage prihvatio ujedno odredivši jamčevinu u visini od 50.000 kuna.