Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci
Ispitana 56-godišnjakinja zbog prijevare

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je, po primitku posebnog izvješća Policijske uprave primorsko-goranske, provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja osumnjičenice (1958.) te donijelo rješenje o provođenju istrage zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela prijevare iz čl. 236. st. 1. i 2. u svezi čl. 52. st. 1. Kaznenog zakona/11. (27. 3. 2014.)

Postoji osnovana sumnja da je okrivljenica od listopada 2013. do 25. ožujka 2014. u Rijeci; u nakani da se materijalno okoristi, svjesna da je oštećenik osoba smanjenih mentalnih sposobnosti; iskoristila njegovo duševno stanje uvjeravajući ga da je medicinska sestra koja će o njemu brinuti ukoliko s njome zaključi brak, a potom koristeći stečeno povjerenje, zatražila od njega da podigne s bankovnog računa svu svoju ušteđevinu, što je on i učinio te joj predao iznos veći od 400.000,00 kuna, te je opunomoćio na raspolaganje sa trećinom stana u Rijeci.
Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci je podnijet prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenice zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i opasnosti od utjecaja na svjedoke (čl. 123. st. 1. t. 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku) koji je sudac istrage prihvatio te protiv osumnjičenice odredio istražni zatvor.