Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci
Predloženo određivanje istražnog zatvora protiv 30-godišnjaka

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je po primitku kaznene prijave nadležne policijske uprave ispitalo hrvatskog državljanina (1983.) zbog osnova sumnje na počinjenje dva kaznena djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama iz čl. 190. st. 1. i 2. Kaznenog zakona i kaznenog djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari iz čl. 331. st. 1. KZ-a. (27. 9. 2013.)

Postoji osnova sumnje da je osumnjičenik 26. rujna 2013. u Rijeci, radi daljnje prodaje, u svojoj kući neovlašteno posjedovao 1.071,90 grama marihuane, nekoliko grama hašiša i droge MDMA, kao i da je tijekom 2013. godine u šumi neposredno pored kuće u kojoj prebiva uzgojio jedanaest stabljika indijske konoplje. Ujedno, postoji osnova sumnje da je 26. rujna 2013. u Rijeci, bez odobrenja držao jednu automatsku pušku te veću količinu streljiva.
Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci je predloženo određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (čl. 123. st. 1. t. 3. ZKP-a) što je sudac istrage odbio pa će po primitku pisanog otpravka rješenja ovo državno odvjetništvo uložiti žalbu.