Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci
Podignuta optužnica protiv dvoje okrivljenika

Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci je, nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Rijeci optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1946.) zbog počinjenja kaznenog djela ubojstva iz članka 110. Kaznenog zakona i hrvatske državljanke (1957.) zbog počinjenja kaznenog djela sprječavanja dokazivanja iz članka 306. stavak 2. Kaznenog zakona. (28. 1. 2019.)

Optužnicom se prvookrivljenika tereti da je 31. srpnja 2018. u Rijeci na prilaznom putu koji uz njegovo dvorište vodi do susjedne kuće, a koji je bio predmetom parničnog sudskog postupka, pričekao kćer (1963.) njegove susjede te joj nožem zadao više ubodnih i reznih rana po glavi i tijelu, nanijevši joj teške i po život opasne ozlijede od koji je ona preminula na mjestu događaja. Drugookrivljenu supruga prvookrivljenika se tereti da je istog dana prije početka provođenja dokazne radnje pretrage doma i drugih prostorija isključila i sakrila uređaj za video-snimanje povezan s nadzornim kamerama u dvorištu u namjeri da se snimke ne mogu koristiti kao dokaz u kaznenom postupku, a znajući da bi kamere mogle zabilježiti i samu radnju počinjenja kaznenog djela koje je počinio njen suprug kao prvookrivljenik.
U optužnici je stavljen prijedlog da se prvookrivljeniku produlji istražni zatvor koji je određen početkom istrage zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (čl. 123. st. 1. t. 3. Zakona o kaznenom postupku).