Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci
Ispitan 55-godišnjak zbog prijetnje i predloženo određivanje istražnog zatvora

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je, po primitku kaznene prijave Policijske uprave primorsko-goranske protiv državljanina Republike Hrvatske (1964.) zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela prijetnje iz članka 139. stavak 2. i 3. Kaznenog zakona, provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja osumnjičenika. (2. 7. 2020.)

Postoji osnovana sumnja da je 55-godišnjak 30. lipnja 2020. oko 21,30 sati u okolici Rijeke, u alkoholiziranom stanju i s ciljem da kod bivše supruge izazove osjećaj straha, došao u njezin stan i uputio joj prijeteće riječi. Opisano postupanje je kod oštećenice, a s obzirom da joj je i ranije upućivao prijetnje zbog čega je u tijeku sudski postupak, izazvalo osjećaj straha i bojazni za vlastiti život.
Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci podnijet je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoka (članak 123. stavak 1. točka 2. Zakona o kaznenom postupku) i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku).