Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci
Ispitana 23-godišnjakinja zbog pokušaja ubojstva

Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci je, po primitku kaznene prijave Policijske uprave Primorsko-goranske Rijeka protiv hrvatske državljanke (1990.) zbog osnova sumnje na počinjenje kaznenog djela ubojstva u pokušaju iz čl. 110. Kaznenog zakona u svezi s čl. 34. Kaznenog zakona, provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja osumnjičenice. (2. 12. 2013.)

Postoji osnova sumnje da je 23-godišnjakinja u večernjim satima 29. studenog 2013. u Krasici, nakon verbalnog sukoba sa svojim vanbračnim suprugom, u nakani da ga liši života, kuhinjskim nožem više puta zamahnula prema njegovoj glavi i gornjem dijelu tijela pri čemu ga je oštricom ubola u predjelu prsnog koša i trbušne stijene desno te zarezala po desnoj podlaktici odnosno nanijela mu tešku i po život opasnu ozljedu.
Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci je podnijet prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenice zbog opasnosti od bijega, opasnosti od ometanja kaznenog postupka utjecajem na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (čl. 123. st. 1., 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku) koji je sudac istrage djelomično prihvatio te protiv osumnjičenice odredio istražni zatvor zbog opasnosti od bijega i opasnosti od utjecaja na svjedoke.