Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci
Ispitan 52-godišnjak i određen istražni zatvor

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je, po primitku kaznene prijave Policijske uprave Primorsko-goranske protiv hrvatskog državljanina (1965.) zbog osnova sumnje na počinjenje dva kaznena djela prijetnje iz čl. 139. st. 2. i 3. Kaznenog zakona i iz čl. 139. st. 2. i 4. KZ-a, provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja osumnjičenika. (3. 2. 2017.)

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik u popodnevnim satima 1. veljače 2017. u Rijeci; u cilju da ustraši svoju suprugu i djelatnike tvrtke koji su tom prilikom prevozili njene stvari; uputio im riječi prijetnje nakon čega ih je slijedio svojim vozilom i sustigao na semaforu. Osnovano se sumnja da je potom, sjedeći u vozilu, supruzi pokazao pištolj govoreći da će je ubiti, a isto je ponovio i spomenutim djelatnicima u kombi vozilu čime je kod oštećenih izazvao strah za njihovu osobnu sigurnost. Ujedno, osnovano se sumnja da je 20. siječnja 2017., odvjetniku koji u brakorazvodnoj parnici zastupa njegovu suprugu, putem treće osobe poslao SMS poruku prijetećeg sadržaja, sve sa ciljem da ga zastraši.
Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci je podnijet prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela (čl. 123. st. 1. t. 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku) koji je sudac istrage prihvatio te protiv osumnjičenika odredio istražni zatvor.