Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci
Ispitan 34-godišnjak i predloženo određivanje istražnog zatvora

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je, po primitku kaznene prijave Policijske uprave primorsko-goranske protiv državljanina Bosne i Hercegovine (1984.) zbog osnova sumnje na počinjenje kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj iz članka 326. stavak 1. i 2. Kaznenog zakona, provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja okrivljenika. (4. 6. 2018.)
Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik 1. lipnja 2018., s ciljem da se okoristi, za obećani novčani iznos od tisuću eura, na području Zagreba preuzeo i smjestio u kombi vozilo petnaestero turskih i iranskih državljana, polegavši ih na pod vozila iz kojeg je izbacio zadnja  sjedišta, te ih dovezao u neposrednu blizinu državne granice sa Republikom Slovenijom kako bi ilegalni migranti, izbjegavajući graničnu kontrolu, izašli iz Republike Hrvatske. Dolaskom u blizinu državne granice zatekli su ih i uhitili policijski službenici.
Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci podnijet je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od bijega (čanak 123. stavak 1. točka 1. Zakona o kaznenom postupku), koji je sudac istrage prihvatio i odredio istražni zatvor.