Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci
Doneseno rješenje o provođenju istrage protiv 55-godišnjaka

Po zaprimanju kaznene prijave Policijske uprave primorsko-goranske, Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci je donijelo rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1963.) zbog postojanja osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela silovanja iz članka 153. stavak 1. u vezi članka 152. stavak 1. Kaznenog zakona, kaznenog djela prijetnje iz članka 139. stavak 2. i 3. KZ-a i kaznenog djela nametljivog ponašanja iz članka 140. stavak 1. KZ-a. (30. 4. 2018.)

Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik u veljači 2018. godine u Rijeci izvršio spolnu radnju izjednačenu sa spolnim odnošajem nad hrvatskom državljankom (1987.) na način da je slomio njen otpor prijetnjom ubojstvom. Osnovano se sumnja i da je od veljače do kraja travnja 2018. godine u Rijeci, u više navrata prijetio joj silovanjem, premlaćivanjem i ubojstvom nje i članova obitelji, zbog čega je oštećenica dulje vrijeme trpjela jaki strah.
Osnovano se sumnja da je okrivljenik od veljače do kraja travnja 2018. godine u Rijeci, oštećenicu svakodnevno pratio u kretanju i uhodio dolazeći joj ispred kuće, tražeći da s njim bude u intimnoj vezi što je odbijala, čime je kod žrtve izazvao snažnu uznemirenost.
Okrivljenik je ispitan u Županijskom državnom odvjetništvu u Rijeci. Sudac istrage Županijskog suda u Rijeci prihvatio je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 2. i 3. ZKP-a).