Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci
Ispitana 54-godišnjakinja i donijeto rješenje o provođenju istrage

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je, po primitku kaznene prijave Policijske uprave primorsko-goranske protiv hrvatske državljanke (1963.) zbog osnova sumnje na počinjenje više kaznenih djela protiv imovine, provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja osumnjičenice te u odnosu na tri kaznena djela teške krađe iz čl. 229. st. 1. toč. 2. Kaznenog zakona donijelo rješenje o provođenju istrage, dok se nastavlja provođenje izvida u odnosu na ostala kaznena djela. (30. 5. 2017.)

Postoji osnovana sumnja da je okrivljenica od 1. kolovoza 2016. do 21. veljače 2017.; u nakani da dođe do novaca i nepripadnih predmeta; s još jednom nepoznatom osobom ulazila u stanove oštećenika lažno se predstavljajući kao zaposlenica jednog društva te nudila oštećenicima usluge masaže. Nakon što su ju oštećenici pustili u stan, osnovano se sumnja da bi ona tijekom masaže pretraživala stanove te uzimala novac i zlatninu koju bi pronašla, nakon čega bi se udaljila iz stanova. Osnovano se sumnja da je oštećenike oštetila za ukupan iznos od najmanje 178.000,00 kuna. 
Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci podnijet je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenice zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (čl. 123. st. 1. t. 3. Zakona o kaznenom postupku).