Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci
Ispitan 83-godišnjak zbog prijetnje i predloženo određivanje istražnog zatvora

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je, po primitku kaznene prijave Policijske uprave primorsko-goranske protiv hrvatskog državljanina (1937.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela prijetnje iz članka 139. stavak 2. i 3. Kaznenog zakona, provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja osumnjičenika. (4. 5. 2020.)

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik 30. travnja 2020. oko 01,00 sat u okolici Rijeke, s ciljem da kod izvanbračne supruge s kojom živi u zajedničkom kućanstvu izazove osjećaj straha, uhvatio ju rukama oko vrata istovremeno joj govoreći prijeteće riječi nakon čega ju je udario u ruku i rebra. Osnovano se sumnja da je prijetnje oštećenici ponovio tijekom iste večeri, što je sve kod njegove izvanbračne supruge izazvalo osjećaj straha i bojazni za njezin život.
Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci podnijet je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoka i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku).